Sportolóknak - StrapTherapy - Az aktív nyújtás
Aktív nyújtás

Sportolóknak

A legtöbb sportsérülés nyújtással megelőzhető! A versenysportolók és tréningezők is gyakran kényszerülnek kedvenc sportjukat szüneteltetni egy hirtelen bekövetkező sérülés miatt. A sérülés oka lehet túlterhelés, gyenge izomzat, helytelen testhelyzetben végzett mozgás, az izmok működési egyensúlyának megbomlása, flexibilitás hiánya, vagy akár a felkészületlenség is.

A sportolók számára a technikai felkészülés mellett, kondíció és hatékony izommunka szükséges a teljesítmény fokozásához, ennek egyik része izomerősítés, másik része a megfelelő rugalmasság elérése. Az izmoknak egyrészt erősnek, másrészt nyújthatónak kell lennie. A nyújtás, nem csupán rugalmasság, hanem a szövetek előkészítése a nagyobb teljesítményre. Nyújtás hiányában az ízületek merevebbek, az izmok rugalmatlanok, így a szövetek könnyebben sérülnek. A Strap segítségével egy komplex nyújtóprogram állítható össze.

StrapTherapy - Az aktív nyújtás

A StrapTherapy egy komplex nyújtóprogram.
Ajánlott mindazok számára, akik szeretnék a sportsérüléseket megelőzni, illetve merevnek, rugalmatlannak érzik az ízületeiket és izmaikat, így a nyújtás fájdalmas számukra.

Az utóbbi időben széles körben elterjedt, ami a gyógytornászok számára már régóta ismert volt, hogy az erősítés nyújtás nélkül nem csak, hogy nem hatékony, hanem növeli a sérülések veszélyét. Így, míg szabadidős sportolóként korábban csak akkor fektettünk hangsúlyt a nyújtásra, ha sérülést követően gyógytornászhoz kerültünk, ma már egyre gyakrabban találkozhatunk változatos nyújtógyakorlatokat végzőkkel fitnesztermekben és sportpályákon is, ahogy az egyre felkészültebb edzők megértetik a sportolókkal, hogy megéri a ráfordított idő az edzésmunka jobb hasznosulása érdekében. A nyújtás tehát – nagyon helyesen – trendy lett. Strappel pedig még színesebbé és biztonságosabbá tehetjük.

Kezdd el Te is használni a Strap-et!

Strap vásárlás